Як вибрати «свою» вакансію


Серед десятків вакансій, що випадають за запитом, буває важко вибрати відповідну. А коли знайшлася «та сама», дуже неприємно отримати відмову. Як це не парадоксально, але, якщо ваш досвід роботи більший, ніж того вимагає вакансія, вам можуть відмовити. Проблема криється в тому, що досвідченому фахівцеві потрібні нові цілі й горизонти, і якщо він багато років займається однією роботою, одного разу вона може йому набриднути. А це моментально позначиться на якості того, що він робить.
Бажання кандидата розвиватися і рости зрозуміло та можна пояснити, але ринок праці диктує свої умови. Роботодавці дуже неохоче приймають у великі організації фахівців з маленьких компаній – і навпаки, оскільки в них занадто сильно розрізняється специфіка роботи. Також, велике значення для роботодавця має те, в якій компанії працював кандидат раніше – у вітчизняній або іноземній. Корпоративна етика, ділова культура, особливості організації трудового процесу у вітчизняних та іноземних компаніях дуже відрізняються. Саме тому потрапити на роботу в іноземну компанію без відповідного досвіду практично неможливо.
Найпростіший спосіб зрозуміти, ваша це вакансія чи ні, – чесно відповісти на питання, чи вмієте ви робити те, що потрібно роботодавцю. У будь-якій вакансії завжди детально перераховується необхідний функціонал. І ймовірність того, що на кандидата звернуть увагу, якщо у нього немає потрібних знань і досвіду, дуже мала. Тому варто оцінювати пропозицію про роботу об'єктивно. Якщо навички є – сміливо відгукуйтеся на вакансію. Якщо навичок не вистачає – відмова досить імовірна.
Досвід роботи можна отримати тільки в процесі роботи. Навіть найкраща освіта не робить фахівця конкурентоспроможним на ринку праці. Роботодавці часто відмовляють кандидатам без досвіду навіть не через те, що ті раніше не працювали. Справа в тому, що випускники, які не спробували себе «в справі», часто не вміють брати на себе відповідальність, яку повинен нести співробітник організації. І роботодавці намагаються в цьому питанні не ризикувати.
Як би там не було, пошук «своєї» вакансії і разом з нею хорошої роботи вимагає сил і часу. Не варто боятися відмов або кидати спроби через те, що вам відмовили. Рано чи пізно хороший фахівець все одно знайде своє місце роботи. У будь-якому випадку якісний пошук роботи вимагає не менше трьох годин на день. Також важливо пам'ятати, що шукати роботу потрібно не тільки на сайтах пошуку роботи, а й через знайомих. Зараз на пошук оптимальної роботи йде в середньому три-чотири місяці. Але той, хто прагне, неминуче домагається успіху.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner