Здоров’я школярів під пильним наглядом

 

Впродовж тижня учні шкільних освітніх закладів Лиманщини проходили профілактичний огляд з масової хірургічної патології. 
22 травня ми поспілкувались зі спеціалістами КЛПУ “Міський онкологічний диспансер м. Краматорськ”. Спеціалісти лікувального закладу є дитячими лікарями-хірургами та приїхали до Лиманської громади з метою завчасного виявлення таких зовсім не “дитячих” недугів, як то грижа, водянка, варикоцеле, крипторхізм, шкірні утворення тощо. 
Один з лікарів, який приїхав до дітей громади — Аркадій Гунькін — ординатор хірургічного відділення КЛПУ “Міський онкологічний диспансер м. Краматорськ”, обласний позаштатний експерт з дитячої хірургії департаменту охорони здоров'я. За його словами, сьогодні лікарі все частіше стикаються із втраченим часом — діти-пацієнти потрапляють до лікаря вже з захворюваннями у важкій формі. Дитячий хірург вважає, що робота над цим повинна проводитись частіше, адже хворобу, діагностовану на ранній стадії куди легше подолати. “Беручи до уваги ту складну ситуацію у нашій області, воєнні дії, систематично діти досліджуються менше, звідси й втрачений час, запущені форми. Ми ще не підбивали підсумки нашого відвідування й не маємо статистичних даних, але можна говорити, що по Лиманській громаді частота виявлення патології більше 10%. Якщо порівняти цей показник, скажімо, з містом Запоріжжя, то там 3%. Запорука цієї різниці — частіше проводити огляди”. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner