Служба у справах дітей інформує: 12 червня відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею.

 

Всесвітній день боротьби з дитячою працею встановлений Міжнародною організацією праці (МОП), яка бореться з проявами експлуатації дітей на різних рівнях.
Відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці від 17.06.1999 №182 «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм праці», ратифікованою Законом України від. 05.10.2000-III,
Глобальні зусилля до ліквідації найгірших форм дитячої праці сьогодні докладають у багатьох країнах. Під егідою Міжнародної організації праці надається підтримка та допомога дітям.
Кожна держава має право негайно вживати ефективних заходів щодо забезпечення в терміновому порядку заборони та ліквідації найгірших форм дитячої праці.
Загалом роботодавці намагаються не афішувати дитячу працю на власних підприємствах, адже це зобов’язує їх нести юридичну відповідальність за неповнолітніх. Трудовим законодавством України враховані особливості праці неповнолітніх (загальний вік прийому на роботу з 16 років, скорочений робочий тиждень, заборона працювати вночі та позаурочний час тощо).
День боротьби з дитячою працею переважно спрямований на пробудження свідомості дорослого населення, яке є головним експлуататором праці дітей.
 

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner