Послуга «ШЛЮБ ЗА ДОБУ» спрощує українцям одруження з іноземцями

 

Із 82 шлюбів, зареєстрованих в Лимані в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу», , 10 було укладено з іноземцями ( громадяни Йорданського Хашимітського Королівства, Сирійської Арабської Республіки, Республіки Ірак, Республіки Молдова, Республіки Болгарія, Туркменістану, Вірменії, Російської Федерації). Адже саме «міжнародні» молодята зазвичай обмежені в часі, тому й поспішають скористатися новою послугою.
Молодятам слід пам’ятати, що є певні вимоги в разі укладання шлюбу з іноземцями. Наречений чи наречена, які є громадянами іншої країни, мають надати паспортний документ і посвідку на постійне чи тимчасове проживання або інший документ, що підтверджує законність його перебування на території України. Слід також зазначити, що разом з оригіналами документів складених іноземною мовою, обов’язково подаються їх нотаріально засвідчені переклади українською. Документи про підтвердження припинення попереднього шлюбу, які передбачені законодавством іноземної держави та видані компетентним органом, повинні бути відповідним чином легалізовані, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.
Нагадаємо, що пілотний проект Мін’юсту стартував у м. Лиман торік у лютому. Організаторами шлюбної церемонії є:
– Комунальне підприємство «Служба Єдиного Замовника», розташоване за адресою: місто Лиман, пров. Бригадний, 6.

Лиманський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner