Лиманщина вшанувала своїх героїв-ліквідаторів трагедії на ЧАЕС

 

26 біля пам’ятного знаку особам, постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з нагоди 33-ї річниці трагедії жителі Лиманщини вшанували земляків — учасників ліквідації техногенної катастрофи ХХ сторіччя. 
Трагедія маленького українського містечка у 1986 році, яку ретельно приховували та не визнавали, набула страшного світового масштабу - стала реальною техногенною загрозою всьому людству. Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС були б ще більшими, якби не героїчний та самовідданий подвиг ліквідаторів, які кинулись боротися з вибухом починаючи з перших годин катастрофи. 
Урочистий захід з цієї трагічної події отримала назву “Чорна біль” - адже саме це ми відчуваємо, коли говоримо про Чорнобиль.  Зі словами скорботи та підтримки до присутніх звернувся міський голова Петро Цимідан: “Масштаби цієї трагедії могли бути значно більшими, якби не Ваша самопожертва! Близько 300 жителів Лиманщини стали не лише свідками, але й учасниками героїчного рятування майбутнього наших нащадків. Низький уклін Вам за мужність, за героїзм, за силу духу!Чорнобиль ніколи не стане для нас минулим, хоча жахіття того періоду стають все більш віддаленими. Від імені міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто зичу Вам міцного здоров’я, сімейного затишку та невичерпної енергії! Нехай вдячність нащадків зігріває Ваші серця. Вічна пам’ять й шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.”
Жителі громади наприкінці мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку та згадали у хвилині мовчання усіх, хто віддав своє життя у ліквідації аварії на Чорнобильській АЄС.  
Голова міської громадської організації "Союз Чорнобильців" Ілля Кизим подякував присутнім за увагу, за реальну допомогу ліквідаторам.
По закінченню офіційної частини заходу у ЦКД ім. Горького відбулася зустріч у форматі круглого столу за участі ліквідаторів, керівництва міста, представників відповідних організацій і закладів соціальної сфери та комунальними підприємствами. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner