«Марафон професій»

 
11 квітня 2019 року Лиманським міським центром зайнятості на базі ЗОШ №2 м.Лиман був проведений профорієнтаційний інтерактивний захід «Марафон професій». Всі події, що відбувалися на заході, мали за мету формування у молоді відповідального ставлення до планування майбутньої кар’єри, розширення знань про світ професій.
Запрошеними на захід стали представники різних професій: юрист, перукар, військовослужбовець та пожежний рятувальник. Кожний представник розповів про свою професію, переваги та можливі недоліки, професійні та психологічні якості, якими повинна володіти людина, обираючи певну професію, про навчальні заклади, в яких можна отримати ці професії. Школярам продемонстрували відеоролики та презентації до кожної професії. Військовослужбовець Олег нагадав про актуальність та важливість професії захисника батьківщини, юрист Артем акцентував увагу школярів на перевагах цієї професії, широкі можливості працевлаштування після навчання, рятувальник Костянтин допоміг учням дізнатися більше про дуже небезпечну та героїчну професію пожежного рятувальника,  а перукар Лілія навіть провела майстер-клас по створенню зачіски.
В ході заходу фахівець служби зайнятості провела з учнями цікаві вікторини та конкурси, одним з яких був конкурс назвати на швидкість професії за характеристиками. Нагадала школярам про безкоштовні он-лайн додатки на Android (Google Play за посиланням: https://bit.ly/2ExMKOz.) та можливість он-лайн профорієнтаційного тестування «Моя професія: консультаційна мережа».
В результаті проведеного марафону відвідувачі мали змогу переконатися, що світ професій надзвичайно широкий та цікавий.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner