Нагадуємо, на Донеччині триває місячник добровільної здачі зброї.


З 1 по 30 квітня на території області триває профілактична кампанія, спрямована на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин та збереження життя людей.
Мета заходу - попередити травматизм та загибель громадян внаслідок поводження із небезпечними предметами, а також – вчинення злочинів з використанням зброї.
«Ховав для самооборони», «зберігав як сувенір», «збирався глушити рибу» - спроби порушників, у яких було примусово вилучено боєприпаси, виправдатися доводять - вони не розуміють загрози, яку становлять для себе та оточуючих.
Лише з початку операції добровільно було здано 7 одиниць вогнестрільної зброї, з них двоє зберігали вогнестрільну зброю нелегально, також добровільно було здано 1 газовий пістолет, 23 мисливських патрона та 27 патронів до автомату.
Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу є кримінальним правопорушенням та, згідно з ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Право бути звільненим від кримінальної відповідальності дає добровільне роззброєння. У будь-який час жителі Донеччини можуть здати небезпечні предмети, що зберігаються незаконно, до поліції та на підставі ч. 3 ст.263 Кримінального кодексу України уникнути покарання. При цьому незареєстровану мисливську зброю, володіння якою не заборонено законом, можна відразу оформити в особисту власність.
Зі всіма питаннями звертайтеся до Лиманського відділення поліції за адресою: м. Лиман, вулиця Свободи, 27 або за телефоном 102.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner