Пожежі в екосистемах та на відкритих територіях – це смертельно небезпечно!


На жаль, нехтування правилами пожежної безпеки та чисельними попередженнями рятувальників щодо заборони випалювання сухої трави призвело до трагедій. 7 квітня у с. Бердичі Ясинуватського району на Донеччині під час спроби самостійно загасити палаючу траву на городі загинув чоловік. 6 квітня в смт. Довбиш Баранівського району на Житомирщині за подібних обставин під час випалювання сухої трави загинула літня жінка, її чоловік від опіків помер у лікарні.
На території Лиманської ОТГ з початку квітня зафіксовано 14 випадків горіння на відкритих територіях. Випадки горіння сухої трави зафіксовано в м. Лиман, смт. Зарічне, смт. Ярова, смт. Ямпіль, смт. Дробишеве, с. Озерне. Рятувальники Лиманщини звертаються до громадян! Не ризикуйте власним життям – дотримуйтесь правил пожежної безпеки у природних екосистемах! Причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде достатньо для того, щоб спровокувати масштабну пожежу!
Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner