Круглий стіл з представниками освіти

 

Лиманський міський центр зайнятості продовжує профорієнтаційну роботу із залученням представників закладів освіти. Так, 28 березня  у приміщенні центру у форматі «круглого столу» відбулась зустріч провідного фахівця з профорієнтації з психологами загальноосвітніх шкіл Лиманщини. Метою заходу  стало налагодження взаємодії з організації профорієнтації  підлітків  та молоді Лиманської об’єднаної територіальної громади.
Участь у засіданні прийняли представники Управління освіти молоді та спорту, Лиманських ЗОШ №3, №4, №5, ліцею, НВК «гімназії-ЗОШ 1 ступеня» та Центру позашкільної роботи.
Відкриваючи захід, фахівець з профорієнтації наголосила на важливості правильного вибору професії майбутніх випускників шкіл та можливості допомоги дітям в цьому. Адже, випускники шкіл, керуючись сучасними тенденціями та стереотипами, вступають до ВНЗ на так звані "престижні"  спеціальності, а згодом не можуть знайти роботу за ними, що збільшує рівень безробіття, або працюють не за спеціальністю. Щоб запобігти помилок у виборі професій, необхідна психологічно і педагогічно доцільна, систематична робота з профорієнтації з учнівською молоддю. Часто, старшокласникам бракує інформації, що стосується питань професійного вибору в сучасних соціально-економічних умовах, отже, спеціаліст ЦЗ нагадала присутнім про сучасні технології, які використовує  у роботі служба зайнятості, зокрема про безкоштовний додаток  «Центр профорієнтації» на Google Play (https://bit.ly/2ExMKOz) та нову веб-базовану платформу для он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа».
Після жвавого обговорення  всіх проблемних питань учасники круглого столу спільно визначились зі стратегією подальшої роботи щодо ефективності профорієнтаційних заходів з випускниками шкіл та їх батьками.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner