Зиму проводжали, весну зустрічали!

 

9 березня 2019 року в мікрорайоні “Центральний” м. Лиман відбулося обласне свято “Масляна”.
До нашої громади завітали делегацій міст та районів області, які представили виставку виробів декоративно-прикладного мистецтва та 36 художніх колективів області, які взяли участь у театралізованій концертній програмі. Відкрили свято Лиманський міський голова Петро Цимідан та в.о. начальниця управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна.
Присутні мешканці та гості міста, наперекір поганим погодним умовам, весело та смачно провели зиму, подякували хуртовинам та завірюхам, аби наблизити прихід весни : багато українських страв та різноманітних конкурсів чекало на присутніх. Але усі понад усе чекали на головний конкурс свята - “Крижаний стовп”, у якому бажаючи позмагалися у спритності, демонстрували спритність та силу, намагаючись дістатись вершини стовпа та зірвати подарунок.
Під час святкових заходів працювали святкова торгівля, ярмарок за участі старостинських округів Лиманської ОТГ, де гості свята пригощалися різноманітними ласощами, фан зона, де могли сфотографуватися мешканці та гості міста, також присутні мали змогу пригощатися безкоштовною кашею, млинцями, варениками та чаєм. Від малого до великого, гості свята знаходили собі цікаві заняття: як то дитяча ігрова програма, спортивна програма для молоді, конкурсно-ігрова програма для дорослих.
Традиційно свято завершили спалюванням опудал Марени. Як і минулого року, до Лиману всі міста-учасники привезли й свої опудала, а найголовніша Марена громади-організатора свята, тобто Лиманська, досягла 4,5 метри зросту!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner