“Ці душі — світле воїнство”: Лиманщина згадує учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні

 

20 лютого у головній залі Центру культури і дозвілля ім. Горького відбулись урочистості, присвячені Дню Героїв Небесної Сотні. Тематичний захід “Ці душі — світле воїнство” зібрав всіх небайдужих жителів громади: від малого до великого зала ЦКД була заповнена. З нагоди вшанування учасників Революції Гідності, які загинули за свій вибір та нескорення діючому режиму влади, школярі громади зробили пам’ятний флешмоб, утворивши перед глядачами живу стіну з портретами Небесної Сотні.
До присутніх звернулась секретар міської ради Тетяна Каракуц, підкресливши важливість зберігати пам’ять про події лютого 2014-го, Революцію Гідності та тих українців, які змінили хід історії української держави.
В межах заходу присутні подивились документальні кадри з проекту “Зима, що нас змінила” та вшанували всіх учасників Революції Гідності, які поклали свої життя за європейський шлях України, хвилиною мовчання.
По закінченню офіційної частини заходу, учасник Революції Гідності Віктор Зайцев, керівництво міста, делегації трудових колективів та представники учнівської молоді поклали квіти до меморіальних дощок загиблим в АТО військовослужбовцям ЗСУ та мирним мешканцям громади.
Також, впродовж дня на території Лиманської ОТГ відбулись та проводяться наступні заходи:
08.30 - с. Торське (цвинтар) - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А.
08.30 - перехрестя автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне - покладання вінків та квітів пам'ятного знаку загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини від сепаратистських збройних формувань;
08.45 - с. Закітне - покладання вінків, квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини від сепаратистських збройних формувань;
09.00 - ЗОШ № 3 - урочиста лінійка та покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.
09.00 - мікрорайон «Північний» (цвинтар) - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.
11.00 - ЗОШ № 4 - урочиста лінійка та покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А.
13.00 - майдан навпроти адмінбудівлі міської ради - покладання квітів до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям
16.00 - с. Лозове (цвинтар) - покладання вінків та квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Пронькову Р.Р.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner