У Лимані вшанували учасників бойових дій на території інших держав та 30-ту річницю виведення військ з Афганістану

 

Сьогодні біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у мікрорайоні “Південний” відбулось вшанування подвигу мужніх захисників Закону та спокою на території інших держав. Мітинг-реквієм зібрав всіх небайдужих містян та гостей громади: студенти та школярі, керівництво міської ради, народний депутат України Костянтин Матейченко та його помічник Віктор Буслов, представники ГО та трудових колективів Лиманщини — всі несли до меморіалу квіти, аби віддати данину пам’яті загиблим воїнам, аби подякувати та побажати здоров'я тим військовим з нашого краю, які опинилися у Афганістані та інших “гарячих точках” світу.
Цьогоріч, день виводу військ з Афганістану є особливим: виповнюється 30 років з того пам’ятного дня, коли скінчився збройний конфлікт в республіці, коли скінчилась неоголошена війна, яка тривала майже десятиліття!
До присутніх громадян звернувся заступник міського голови Володимир Фесенко, подякувавши присутнім за увагу до воїнів-інтернаціоналістів та підкресливши важливість та мудрість збереження пам’яті про страшні часи всіх військових конфліктів, які треба вивчати та документувати, аби вони ніколи більше не мали повторення. Він вручив подарунок та квіти Галині Афанасієвні - матері загиблого воїна-інтернаціоналіста Володимира Мельникова.
До своїх побратимів та справжніх друзів, чия відданість справі та бойовим товаришам була перевірена не одним запеклим боєм, звернувся також голова громадської організації «Краснолиманська міська організація Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів — інтернаціоналістів)» Андрій Риков.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих солдат та в знак вшанування їх пам’яті поклали квіти і вінки до підніжжя пам’ятнику воїнам-інтернаціоналістам.
Мужність та героїзм лиманців не має строку давності та в усі часи гідні поваги. 87 наших земляків взяли участь в афганському конфлікті, три сім’ї Лиманської громади тоді втратили своїх синів. Ми поділяємо біль тих, чия близька людина не повернулась з поля бою, віддаємо данину поваги усім учасникам тих подій. Згадаємо теплими словами наших земляків! На полі бою смертю хоробрих загинули рядовий Василь Морозов та єфрейтор Олександр Полухін з Дробишево, старший сержант Володимир Мельников із Шандриголово.
Лиманщина не забуває своїх героїв!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner