З початку року в Україні на пожежах загинуло 349 осіб

 

Показник трагічних випадків на пожежах у житловому секторі продовжує лякати стабільно високими показниками. З початку року показник загиблих та травмованих на пожежах в країні становить вже 349 та 178 осіб відповідно. Тобто, в середньому щодоби на пожежах гине 9 осіб та 5 чоловік отримують травми та опіки. При цьому, із 5213 пожеж, понад 3,5 тисячі випадків сталися саме у помешканнях громадян.
На території Лиманщини з початку року зареєстровано 12 пожеж, загиблих і травмованих постраждалих немає. Протягом тижня на території Лиманської ОТГ виникло 3 пожежі.
5 лютого, о 06 год. 25 хв. до ДПРЧ-69 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку с. Рубці. На гасіння пожежі одразу виїхали рятувальники ДПРЧ-69 та МПК с. Рубці. Пожежа була ліквідована о 08 год. 03 хв. В результаті пожежі вогнем було знищено покрівля на площі 2 м2, підлога на площі 0,5 м2, стіна на площі 10 м2, меблі. Пошкоджено: перекриття на площі 80 м2.
8 лютого, о 03 год. 40 хв. до ДПРЧ-69 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку смт. Ямпіль. На гасіння пожежі виїхали рятувальники ДПРЧ-69 та МПК с. Зарічне. Пожежа була ліквідована о 05 год. 30 хв. В результаті пожежі вогнем було знищено покрівля на площі 80 м2, перекриття на площі 20 м2, меблі, особисті речі. Пошкоджено: перекриття на площі 75 м2. 
10 лютого, о 10:06 до ДПРЧ-69 надійшло повідомлення про пожежу в магазині                          с. Новоселівка. На гасіння пожежі одразу виїхали рятувальники ДПРЧ-69 та МПК                    с. Дробишево. Пожежа була ліквідована о 10 год. 15 хв. місцевим населенням до прибуття пожежних підрозділів. В результаті пожежі вогнем було пошкоджено перекриття на          площі 2 м2.
Вогнеборці переконані, саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. 
Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
• не паліть у ліжку;
• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
• при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;
Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
При виникненні пожежі – телефонуй до Служби порятунку за номером «101» !
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner