Донецький рибоохоронний патруль нагадує про заборону вилову риби на зимувальних ямах

 

З 1 листопада до початку весняно-нерестової заборони 2019 року у водоймах Донецької області встановлено заборону на промисловий, любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах.
З переліком зимувальних ям, нанесених на інтерактивну карту та затверджених наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Донецькій області від 22.10.2018 року №142 «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах Донецької області в осінньо-зимовий період 2018-2019 років», можна ознайомитись на офіційному сайті Державного агентства рибного господарства.
Згідно діючому законодавству, рибна ловля на зимувальних ямах суворо заборонена. 
В зимовий період дозволяється лов риби вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять одиниць на одного рибалку. Добова норма вилову риби становить три кілограми. 
Донецький рибоохоронний патрульзвертає увагу громадян на дотриманні встановленого природоохоронного законодавства. Всіх бажаючіприєднатися до боротьби з нестачею кисню в зимувальних ямах або повідомити про такі явища, можуть звертатися за телефоном: (06262) 2-99-04.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner