Міжнародний день боротьби за скасування рабства

 

Сьогодні у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. У цей день в 1949 році Генеральна асамблея Організації об’єднаних націй прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми із експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.
Уривок виступу Генерального секретаря ООН:
«Сучасні форми рабства - від кріпосної праці до торгівлі людиною - процвітають в результаті дискримінації, соціального виключення, і уразливості, посиленою бідністю. Сьогодні, ми повинні продовжити боротьбу. Я звертаюся до держав з проханням ратифікувати міжнародні інструменти проти рабства, і співробітничати повністю зі всіма доречними міжнародними механізмами прав людини».
Офіційно сьогодні рабство заборонено у всіх країнах світу. В останню чергу законодавчу заборону на рабство ввела одна з африканських країн, це сталося понад 30 років тому (у 1980 році).
Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.
За даними ООН, у світі понад 40 мільйонів людей є жертвами сучасних форм рабства.

З метою попередження та запобігання випадків потрапляння у ситуації торгівлі людьми та можливості отримання державної допомоги проводиться інформування населення з зазначеного питання та працює 
НАЦІОНАЛЬНА БЕЗКОШТОВНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ.
Для кого ця Гаряча лінія?
•    для громадян України, які планують поїхати за кордон з метою працевлаштування, навчання, туризму, постійного проживання або подорожі до близької людини тощо;
•    для громадян України, які повернулися з-за кордону і потребують допомоги;
•    для осіб, які прибули на територію України з метою працевлаштування чи постійного проживання;
•    для іноземних громадян, які тимчасово перебувають в Україні або проїжджають транзитом через її територію
Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)
Національна дитяча “гаряча лінія”  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)
Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

Інформація підготовлена управлінням праці та соціального захисту населення Лиманської міської ради.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner