««Брифінг у Лиманському міському центрі зайнятості»

 

18.12.2018р. в Лиманському міському центрі зайнятості відбувся брифінг на тему: «Підсумки роботи Лиманського міського центру зайнятості у 2018 році » за участю журналістів редакцій газет «Зоря» , «Лиманська сторона» та «Магістраль».
Відкривши захід директор міського центру зайнятості Тетяна Єрьоменко, ознайомила присутніх з  сучасною ситуацією на місцевому ринку праці та  з  основними напрямками роботи міського центру зайнятості, акцентувавши особливу увагу на профорієнтаційну роботу. В рамках роботи з молоддю фахівцями Лиманського МЦЗ надано 1488 профорієнтаційних послуг  учням та студентам  учбових закладів  Лиманщини. з них 1089 профінформаційних та 400 профконсультаційних.
Протягом січня-грудня 2018 року Лиманський міський центр зайнятості ініціював проведення  з учнями шкіл, студентами Лиманського професійно-технічного училища та медичного коледжу наступних заходів: 
13 профорієнтаційних уроків (380 школярів), 
7 інтерактивних заходів для молоді (280 осіб), 
12 профінформаційних групових заходів для молоді, у тому числі учнівської (25 осіб), 
4 ярмарки професій (434 осіб), 
2 профінформаційні масові заходи Акція «випускник» (38 осіб,), 
3 професіографічні екскурсії (117 осіб). 
Тетяна Єрьоменко  зазначила,  що на виконання основних завдань та механізмів реалізації Програми державної служби зайнятості щодо профорієнтації на 2017-2020 роки, червні 2018 року було укладено угоду про співпрацю з молодіжним центром «Альтанка». Спільно були проведені різноманітні тренінги щодо побудови кар’єри та професійного розвитку nf інтерактивні заходи для молодших школярів. Також була запроваджена клубна форма роботи та в липні місяці на базі Лиманського міського центру зайнятості розпочав свою роботу клуб для жінок та молоді «Шлях до успіху» засідання якого проходить двічі на місяць. 
Присутні також були ознайомлені з інформацією про укладений Меморандум про взаємодію між Державною службою зайнятості та ПАТ «Українська залізниця».
Завдяки цьому були проведені квести «Подорож у світ професій», «Мої батьки – залізничники», професіографічні екскурсії до музею Локомотивного депо та спільний захід "Потяг до роботи" на залізничній станції Лиман.
Увагу журналістів було звернено на ще  один значний захід  , який пройшов у Донецькій області - Регіональний Форум кар`єри «Живи та працюй в Україні», в якому прийняли участь представники навчальних закладів, роботодавці та центри зайнятості Донецької області. Від нашого міста, за сприянням  міського центру зайнятості, участь у Форумі прийняло  Лиманське професійно-технічне училище.  Фахівцями Лиманського міського центру зайнятості в рамках проведення обласного Форуму  було проведено заходи з молодими лиманцями.  Зокрема, пройшов інтерактивний захід в Лиманському ліцеї серед учнів 8-11 класів з імпровізованим флешмобом «Ми майбутнє України» та «Живи та працюй в Україні». В молодіжному центрі «Альтанка» пройшла акція «Кадровий резерв» для випускників учбових закладів. З метою укомплектування наявних вакансій був проведений виїзний міні-ярмарок на майданчику біля торгового центру для молоді «Керуй майбутнім», з метою орієнтації молоді в усвідомленому виборі майбутньої професії з урахуванням потреб регіонального ринку праці.
Наприкінці зустрічі Тетяна Єрьоменко, висловила подяку журналістам місцевих газет за активне сприяння в інформуванні мешканців Лиманщини щодо роботи міськцентра зайнятості 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner