Рятувальники навчали працівників соціального захисту населення та громадян похилого віку правилам пожежної безпеки у побуті

 

Проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України - є одним із методів боротьби з пожежами у житловому секторі. Зважаючи на невтішну статистику, яка спостерігається з настанням опалювального сезону щодо кількості загиблих на пожежах у побуті українців, рятувальники посилюють профілактичні відпрацювання населених пунктів.
Так, 28 листопада рятувальники 21 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України провели навчання працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Лиман на тему дотримання вимог пожежної безпеки в опалювальний період під час експлуатації пічного опалення, газових та електропобутових приладів. Також рятувальники звернулися до учасників зустрічі з проханням донести інформацію до підопічних людей похилого віку, яких вони обслуговують. 
Після проведення навчання рятувальники разом з представниками соціального захисту населення провели спільний рейд з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з особами похилого віку за місцем їх проживання. 
Під час рейду рятувальники розповіли громадянам про дотримання правил пожежної безпеки в побуті, щодо безпечної експлуатації опалювальних печей, а також щодо вимог безпеки під час використання газового- та електрообладнання.
Із розмови вогнеборці дізнавалися, наскільки громадяни обізнані у правилах пожежної безпеки, за необхідністю вказали на недоліки у побутовому благоустрою осель та роз’яснили як правильно їх усунути, щоб уникнути пожеж. 
Кожному співрозмовнику рятувальники вручили інформаційні листівки та нагадали телефони екстрених служб.
Наостанок, рятувальники попередили громадян, що безпека у їхніх оселях залежить саме від них самих та від їх відповідального ставлення до щоденного дотримання правил пожежної та особистої безпеки.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner