Лиманський міський центр зайнятості інформує

Громадські роботи відповідно до законодавства визначено як вид суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються з метою додаткового стимулювання мотивації до праці й матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. З іншого боку,  громадські та інші роботи тимчасового характеру є засобом реалізації політики зайнятості населення, що може зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них  джерелом доходу у  скрутний з матеріальної точки зору період.
 Лиманський міський центр зайнятості проводить активну роботу щодо організації цих робіт на території Лиманської об’єднаної територіальної громади.
Так завдяки спільній праці організовані роботи з благоустрою, озелененню та прибирання територій міста та старостинських округів за участі " КП Лиманський зеленбуд" та з Управлінням соціального захисту населення Лиманської міської ради по інформуванню населення про порядок отримання житлових субсидій та доставки кореспонденції.
Роботи проводяться на умовах спів фінансування - за рахунок коштів місцевого бюджету і Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.
У поточному році до громадських робіт були залучені 643 безробітні особи, у тому числі 27 внутрішньо переміщених осіб, що дало змогу оперативно задовольнити потреби громади у виконанні певних видів суспільно корисних  робіт.

Директор Т.А. Єрьоменко

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner