Маршрутом успіху Лиманської громади!

 

29 жовтня в межах навчального візиту програми “Маршрути успіхів” до Лиманської громади завітали гості. Зустріч відбулась за сприянням проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID.
Зустрів та тепло привітав гостей громади міський голова Петро Цимідан та керівний склад міської ради. Представники місцевого самоврядування з Покровська, Краматорська, Мирнограду, Слов'янська, Новогродівки, Торецька, Добропілля та Курахове ознайомились із історією створення громади та тими проблемами, які виникали на шляху становлення ОТГ та шляхи їх вирішення. Гостей цікавив цілий спектр питань: організація роботи після об’єднання, вирішення кадрових та земельних питань, підпорядкування об’єктів, функціонування старостинських округів, особливості надання освітніх, медичних та соціальних послуг, розподіл субвенцій, реалізація інфраструктурних проектів тощо.
Учасники «маршруту успіху» ознайомилися з діяльністю Центру надання адміністративних послуг Лиманської ОТГ, який продовжує вдосконалювати умови роботи з відвідувачами. Сьогодні Центр може похвалитися сучасним обладнанням для електронної черги та банківським терміналом, майже все готово для видачі біометричних закордонних паспортів та ID–карток. Нещодавно отримали “мобільний ЦНАП” - кейс, в якому зібрано все необхідне для надання послуг у віддалених місцях.
Не оминули увагою й перший в Україні Центр безпеки громадян, що було відкрито у 2016 році. Гості з потенційних ОТГ почерпнули досвід нашої громади, оглянули пожежну машину, обладнання та спорядження Центру.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner