Поліція охорони відзначає 66 річницю зі дня створення

 

Історія правоохоронного відомства уявляє собою безперервний процес розвитку та вдосконалення. Пройшовши багато етапів перетворень, змінивши кілька назв, поліція охорони завжди залишалась взірцем професіоналізму та відповідального підходу до своєї справи.
Історія державної служби охорони почалася у далекому 1952 році. Саме тоді охорона кожного підприємства, а пізніше і всіх об'єктів народного господарства, передавалася позавідомчій зовнішній охороні. 
Так звана «служба сторожів» із роками нестримно мінялась. З 1964 року охорону почали здійснювати вже співробітники міліції, які додатково стежили за громадським порядком на території об'єктів. На початку 70-х років почали упроваджуватися технічні засоби – перші пульти, а також групи затримання: спочатку піші, а згодом - мото- та автонаряди. 
У 1993 році відомство стало називатись Державною службою охорони. Постановою Кабінету Міністрів України визначалися основні її завдання: охорона особливо важливих об'єктів, а також інших об'єктів і вантажів, здійснення інкасації, забезпечення особистої безпеки громадян, технічний захист інформації та інші. 
Сьогоднішня поліція охорони зберегла весь позитивний досвід минулих поколінь, вдосконалила технічне обладнання та відповідає всім сучасним вимогам. Її співробітники проходять ретельний відбір і спеціальну підготовку, тому при виїзді на черговий виклик готові до будь-якої ситуації. 
Зараз під наглядом Слов'янського міжрайонного відділу поліції охорони знаходиться 800 об'єктів, майже 1600 квартир, будинків та інших приміщень з особистим майном громадян, до пульту централізованого спстереження підключено 430 кнопок тривожного сповіщення.
Сучасні її наряди - це мобільні та озброєні групи реагування, що в лічені хвилини прибувають для затримання зловмисників. Цього року на території Слов'янської оперативної зони вони здійснили більше 1000 виїздів на охороняємі об'єкти та за лінією "102" (за повідомленнями громадян), попередивши чи розкривши 159 правопорушень різного характеру.
Здійснюючи охоронну діяльність, наряди поліції охорони знаходяться на цілодобовому зв'язку з черговою частиною Слов'янського відділу поліції та приймають активну участь в охороні громадського порядку на території обслуговування.

Слов'янський відділ поліції Донецької області 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner