Рятувальники знешкодили вибухонебезпечні предмети

 

Піротехнічні розрахунки ДСНС України щодня проводять роботи щодо очищення території Донецької області від вибухонебезпечних предметів.
Зважаючи на сезон масового збору грибів на території Лиманського району, 21 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертається до громадян бути вкрай обережними та уважними під час лісових прогулянок та збору грибів. Адже, в лісових масивах Лиманщини продовжують виявляти вибухонебезпечні знахідки. 
Так, 27 жовтня о 18:05 до диспетчера ДСНС надійшло повідомлення про виявлення громадянином під час збору грибів в лісовому масиві біля автотраси Лиман – Добропілля в районі Щурівського залізничного переїзду розтяжки з гранатою РГД-5. Дякуючи тому, що даним громадянином виявився співробітник правоохоронних органів, який мав відповідну фахову підготовку, граната не вибухнула. Громадянин сповістив по мобільному телефону про виявлену вибухонебезпечну знахідку та чекав на допомогу рятувальників. Диспетчер Служби порятунку направив до місця події піротехнічний розрахунок ДСНС, який прибувши на місце знешкодив вибухонебезпечний предмет.
Того ж дня, 27 жовтня, і також під час збирання грибів, вибухонебезпечні знахідки були виявлені в лісових масивах поблизу с. Озерне (артилерійський снаряд калібром 120 мм часів проведення АТО) та поблизу с. Кримки (артилерійський снаряд калібром 122 мм часів ДСВ). Всі вибухонебезпечні знахідки були вилучені піротехнічною групою ДСНС для подальшого знешкодження.
Фахівці Служби порятунку звертаються до громадян! При виявленні підозрілих предметів потрібно негайно відійти на безпечну відстань та повідомити про небезпечну знахідку за телефоном «101»!
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner