Розпочався дводенний форум “Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави”

 

25 жовтня, за підтримки Донецької та Луганської облдержадміністрацій, у місті Краматорськ стартував форум, присвячений обговоренню стану розвитку місцевого самоврядування та актуальних питань законодавчого регулювання у зазначеній сфері. До дискусії приєднався й голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, виступивши під час панельної дискусії з питань стратегічного планування як інструменту нової регіональної політики.
В ході дискусії досвідом формування стратегії розвитку поділилась найбільша громада Донеччини – Лиманська. Секретар Лиманської міської ради Тетяна Каракуц розповіла про етапи формування стратегії розвитку громади. Окрім цього, представництво нашої громади тримали від ПРООН мобільні кейси для віддаленої роботи ЦНАПу. Так, під час першої панельної дискусії Віктор Мунтян, керівник програми з відновлення та розбудови миру ПРООН, презентував мобільні кейси для Центрів надання адміністративних послуг у громадах Донеччини. Всього ПРООН передає 4-ри таких кейси нашій області — для Лиманської ОТГ та Дружківки. Отримане обладнання дасть змогу більш якісно забезпечити віддалені місця роботи ЦНАПу по всій громаді.
Також, у дводенній програмі планується обговорити питання ВПО, розвиток суспільного мовлення та мовлення громад, запровадження інструментів безпеки в ОТГ, а також знайомство з європейським досвідом та стандартами у відповідних сферах. У форумі беруть участь народні депутати України – члени Комітету, голови профільних підкомітетів, представники центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування України, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертного та наукового середовища, міжнародні партнери.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner