У Курахівське водосховище вселили понад 20 тонн риби!

 

Станом на 19 жовтня до Управління Держрибагентства в Донецькій області надійшло 46 заявок від суб’єктів господарюванням на проведення робіт із вселення водних біоресурсів у водойми регіону.
У період з 15 по 18 жовтня проводилось зариблення Курахівського водосховища, площею 1 530 га, розташованого на р. Вовча, біля м. Курахове в Мар’їнському районі. Зариблення здійснювалось за рахунок коштів користувача водних біоресурсів. Вселення відбувалось якісним дворічним рибопосадковим матеріалом, який було вирощено у водоймі в с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області.
Так, з метою збільшення рибних запасів та покращення екологічного стану водосховища у водойму було випущено 101 тис. екз. товстолобика, загальною вагою 20 тис. кг та 4 200 екз. білого амура, вагою 830 кг.
Донецький рибоохоронний патруль висловлює подяку усім учасникам робіт, пов’язаних з відтворенням та вселенням водних біоресурсів до водних об’єктів.
Відомство звертає увагу всіх користувачів водних об’єктів на дотриманні вимог Режимів рибогосподарської експлуатації водних об’єктів в частині проведення робіт із зариблення та наголошує, що такі заходи покращують екологічну ситуацію в регіоні та забезпечують населення якісною рибою і продуктами її переробки.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner