Рятувальники нагадують правила безпеки у побуті

 

Осіння пора щедра не лише на врожай, але, на жаль, і на пожежі в житловому секторі, які, здебільшого, виникають через необачність людей та нехтування правилами пожежної безпеки. З огляду на це рятувальники Лиманщини продовжують цикл роз’яснювальних заходів щодо небезпек осіннього періоду.
Так, 11 жовтня проведено профілактичні заходи в місті Лиман. Рятувальники в розмовах з громадянами акцентували увагу на головних причинах вогневих випадків у побуті: коротке замикання електромережі та її перевантаження, використання саморобних, старих, не сертифікованих обігрівачів, незадовільний стан печей, недоліки в побутових системах опалювання, паління в ліжку, особливо у стані алкогольного сп’яніння, недостатній контроль за дітьми.
Крім того, рятувальники роз’яснили, що спалювання бур’янів, сміття на подвір’ї — стає причинами пожеж, шкодить довкіллю та передбачає адміністративну відповідальність. Фахівці Служби порятунку закликали людей бути відповідальними та берегти своє життя й майно, а наприкінці профілактичних бесід роздали тематичні листівки.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner