Акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”

Рятувальники провели акцію “Запобігти. Врятувати. Допомогти” в навчальних закладах
20 вересня рятувальники 21-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області взяли участь у проведенні Тижня безпеки дитини в Лиманській і Дробишевській загальноосвітніх школах та Новоселівському навчально-виховному комплексі.
В рамках цього заходу вони провели цікаву і пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.», під час якої школярі навчились розуміти ступінь важкості негативних наслідків надзвичайних ситуацій, катастроф, аварій, пожеж тощо. Акція рятувальників також допомогла дітям сформувати навички безпечної поведінки під час екстремальних ситуацій.
Спочатку надзвичайники провели практичне тренування щодо відпрацювання плану евакуації на випадок виникнення надзвичайної ситуації у навчальному закладі. Потім відбулась теоретична лекція для педагогів та дітей на тему попередження пожеж в побуті, попередження пожеж від дитячих пустощів з вогнем, а також дій під час різноманітних надзвичайних ситуацій, зокрема були розтлумачені правила поведінки під час виникнення пожеж, правила поводження з вибухонебезпечними предметами, правила поведінки на водних об’єктах.
Крім того, метою заходу, була популяризація професії рятувальника та інформування щодо умов вступу у навчальні заклади, що готують фахівців ДСНС.
Заступник начальника загону Сергій Гайдуков пояснив майбутнім абітурієнтам, наскільки Служба порятунку є важливою для суспільства, про навчальні заклади цивільного захисту та умови вступу. Співробітники ДСНС акцентували увагу на перевагах служби в підрозділах оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
Під час заходу діти з радістю приміряли на себе захисний одяг пожежного-рятувальника, а деякі виявили впевнене бажання в майбутньому стати справжніми вогнеборцями.
Заняття загалом вийшли цікавими для малят, а головне – вони чітко засвоїли, що потрібно робити, щоб захистити своє життя від пожеж, надзвичайних ситуацій, стихійних лих чи аварій.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner