Лиманщина вшанувала ліквідаторів трагедії на ЧАЕС

14 грудня біля пам’ятного знаку особам, постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, жителі Лиманщини вшанували земляків — учасників ліквідації техногенної катастрофи ХХ сторіччя. У своїй промові заступник міського голови Юлія Гамаюнова, звертаючись до ліквідаторів, відзначила: “31 рік тому біда постукала в будинки тисяч українців. Близько 300 жителів Лиманщини, це і рятувальники, і військові, інженери, медики — серед перших виступили у ліквідаційній місії наслідків катастрофи. Ви не пошкодували власного ані життя, ані здоров’я, вступаючи в боротьбу з невидимим ворогом. Ви, ліквідатори, вчинили подвиг, який назавжди залишиться в наших серцях.”. Також з промовою до присутніх звернувся голова громадської організації “Союз-Чорнобиль” Ілля Кизим.
Присутні вшанували пам’ять всіх ліквідаторів хвилиною мовчання. По закінченню офіційної частини, поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку.
Того ж дня, в ЦКД ім.Горького відбувся “круглий стіл” за участі ліквідаторів, керівництва міста та представників відповідних організацій та закладів соціальної сфери. До дискусії приєднався міський голова Петро Цимідан. Присутні мали змогу задати свої актуальні питання керівникам соціальних та житлово-комунальних структур Лиманської громади.
Представники лікувальних закладів запропонували ліквідаторам пройти обстеження у ендокринолога в місті Лиман. З 9 січня по 12 січня в ЦРЛ буде проводитись виїзне засідання робочої групи Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії.
Учасники “круглого столу” попросили роз’яснення у представника управління Пенсійного Фонду стосовно бюджету 2018 року: чи відобразиться новий прожитковий мінімум на пенсіях чорнобильців, чи буде підвищення та ін. Їх також турбувало питання подальшого існування відділення Пенсійного фонду України в місті Лиман, на що отримали відповідь, що об’єднання з відділом м. Бахмут таки відбудеться, але на роботі Лиманського відділу у цілому це не позначиться.
Начальник управління соціального захисту населення Ганна Мальченко: “Сьогодні на обліку перебуває 322 особи постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: 1 категорії- 84 чол., 2 категорії — 103 чол., 3 категорії — 85 чол., 30 дітей потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 20 вдів. Також на обліку перебувають переселенці: 1 категорії — 44 чол., 2 категорії — 15 чол. та 4 дитини.” Окрім цього, вона доповіла про санаторно-курортне лікування та закликала ліквідаторів активніше користуватися можливістю санаторного лікування.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner