На Лиманщині відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання щодо порятунку людей на воді

 

Одним із завдань, які стоять перед рятувальниками є попередження і недопущення загибелі людей на водних об’єктах незалежно від пори року. Особливо актуальним це питання стає влітку, коли сотні громадян вирушають відпочивати на річки, озера, морські пляжі. На жаль, подібний відпочинок інколи закінчується трагедією – гинуть та травмуються люди. Представники ДСНС постійно проводять навчання та відпрацювання дій щодо надання допомоги людям, що тонуть.
17 серпня у на Лиманщині відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання щодо порятунку людей на воді. Місце проведення навчань було обрано невипадково. Саме там знаходяться Голубі озера – один із найбільш популярних та улюблених районів для відпочинку для мешканців області. У заході взяли участь рятувальники 21-го Державного пожежно-рятувального загону, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області, співробітники Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної водолазної служби спільно з підпорядкованою аварійно-рятувальною станцією № 9, представники Лиманського відділення поліції та підстанції № 3 м. Лиман станції швидкої допомоги м. Слов’янськ ВСП КЛПУ “ОЦЕМД та МК”.
За легендою, на пляжі «Казка озера» в результаті необережного керування гідроциклом відбулося перевертання і пошкодження цілісності надувного матраца, який почав здуватися і тонути. Двоє відпочивальників, які знаходилися на матраці, опинилися у воді. Обидві людини не вміли плавати. На допомогу постраждалим негайно кинулися матроси – рятувальники пляжу, а також особовий склад аварійно-рятувальної станції № 9. Одну було врятовано та передано представникам швидкої медичної допомоги. Іншого постраждалого працівники КСАРВС підіймають з дна озера й витягають на берег без ознак життя. Під час проведення пошуково-рятувальних робіт працівники аварійно-рятувальної станції виявили на дні озера вибухонебезпечний предмет.
До місця надзвичайної події негайно прибувають черговий патрульний катер 21-го Державного пожежно-рятувального загону з особовим складом водолазів-рятівників, а також оперативний автомобіль піротехнічної групи Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Фахівці піротехнічних робіт здійснюють проведення огородження місця події та обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів. Під час обстеження піротехніками було виявлено боєприпас на дні озера, після чого були здійснені заходи щодо знешкодження та вилучення вибухонебезпечного предмету для подальшого транспортування на підривний майданчик для знищення.
Головна мета навчань, а саме відпрацювання оперативного реагування під час проведення пошуково-рятувальних робіт на воді у літній період та елементів надання невідкладної медичної допомоги людині, яка тонула, була досягнута. Учасники заходу позитивно оцінили проведену роботу та сподіваються на те, що купальний сезон завершиться без нещасних випадків на воді.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner