“Маршрут успіху”: старости Лиманщини діляться досвідом.

 

13 липня з навчальним візитом до Лиманської громади завітали посадовці Миколаївської та Олександрівської ОТГ, а також Святогірської міської ради. 
До речі, “маршрути успіху” вже не вперше йдуть через Лиманську громаду: цього разу гості переймали досвід та особливості роботи старости в ОТГ. Зустріч відбулась за підтримки консультантів Донецьке регіональне відділення Асоціації міст України в рамках Проекту Пульс за підтримки USAID.
Лиманська міська об’єднана територіальна громада має вже трирічний досвід самостійного життя, адже є однією з перших створених ОТГ на Донеччині. Тому не дивно, що саме Лиманщина — найбільша громада України, з найбільшою кількістю старостинських округів (їх 12-ть) створила дорадчий орган Раду старост та сьогодні ділиться своїм досвідом розвитку. 
«Ми створили Раду старост для того, щоб інтереси кожного старостинського округу і кожного села були максимально враховані, – каже секретар Лиманської ОТГ Тетяна Каракуц. – Досить важко охопити увагою всі 40 населених пунктів та уникнути нарікань, нібито думку якогось села не враховано. Але завдяки нашим старостам нам працювати легко, і жодне проблемне питання не залишається нерозв’язаним». 
Детально про свою роботу гостям розповідали очільник Ради старост, староста Зарічненського старостинського округу Олексій Мікулін, який зазначив, що окрім старост, до дорадчого органу на громадських засадах увійшли голови комітетів мікрорайонів міста. 
До діалогу приєдналась також начальник відділу надання адміністративних послуг виконкому Марина Ройко: секретарі рад, старости новостворених громад Донеччини цікавилися організаційними питаннями та кваліфікованою підготовкою кадрів, тощо.
Посадовці зійшлися в думці, що набагато легше працювати, коли є приклад і досвід інших та відзначили практичну користь подібного спілкування з колегами.
Наостанок приємним бонусом для гостей стало відвідування однієї з туристичних цікавинок Лиманщини – Ямпільського дендропарку, який входить до маршруту еколого-пізнавальної стежки «Лісове намисто».
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner