На дорогах Лиману поліцейські та рятівники провели профілактичну операцію «Маячок»

 

Правоохоронці та ДСНС проводили роботу з водіями, що не надавали пожежному караулу перевагу в русі.
Нерідко на дорогах населених пунктів складається така ситуація, коли водії транспорту ігнорують правила надання переваги в русі автомобілям “швидкій допомоги”, пожежній техніці або співробітникам поліції, які поспішають на виклик з включеними сигналами та проблисковими «маячками». Хоча саме від оперативності цих служб залежить людське життя.
У Лимані пройшла профілактична операція "Маячок", яка була повинна показати "відношення" місцевих водіїв до транспорту служб порятунку. Наряд групи реагування місцевої поліції супроводжував пожежний автомобіль, який зі спецсигналами рухався вулицями міста. 
Як показав рейд, переважна більшість водіїв поступалася дорогою рятівникам, проте були й такі, що ігнорували ситуацію на дорозі та продовжували свій рух без змін. У таких випадках "до справи" підключались поліцейські, які проводили необхідну роз'яснювальну роботу.
Нагадуємо, що згідно зі ст. 122 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Краматорське районне управління поліції Донецької області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner