Вільний доступ для кожного!

8 червня у приміщенні міської ради відбулось засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. 
Під головуванням заступника міського голови Олени Муравльової присутні багато питань. Так, голова комітету доповіла про виконання заходів зі створення сприятливих умов життєдіяльності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення області усіх форм власності.
Також робоча група проаналізувала роботу всіх структурних підрозділів Лиманської міської ради та виконавців будівельних робіт. Заступник голови комітету, начальник відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Лиманської міської ради Олена Шпак підкреслила, що повна відповідальність за всі позначки, пандуси та місця спец паркування лежить на керівниках, тому слід ретельно контролювати хід виконання будівництва. Начальник управління соціального захисту населення міськради Ганна Мальченко зазначила, що вже маючи пандус та кнопку виклику спеціаліста, зіткнулась з проблемою належного оформлення місця для паркування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та поділилася своїм досвідом.
Головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Лиманської міської ради Катерина Кича, на яку покладені функції інспекції державного архітектурно- будівельного контролю у м.Лиман, розповіла про підвищення ролі та рівня роботи інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на території Лиманської ОТГ з питань забезпечення доступності до об'єктів житлового та громадського призначення. 
Окрім цього присутніми були розглянуті звернення громадян, мешканців громади, які потребують допомоги в облаштуванні зручного доступу до житла, магазину чи іншого об’єкту інфраструктури. 
Присутні члени комітету домовились провести аудит стану доступності об’єктів житлового та громадського призначення поза залежністю від їх форми власності, в першу чергу здійснення аудиту об'єктів соціального призначення та об’єктів комунальної власності на території Лиманської ОТГ на предмет влаштування засобів безперешкодного доступу.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner