Громадські роботи - соціальна підтримка безробітних, користь громаді

 

В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають оплачувані громадські роботи — один із напрямків активної політики зайнятості населення. Оплачувані громадські роботи — загальнодоступні види некваліфікованих робіт, які організовуються з метою надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу. Завдяки їм можна пом'якшити або випередити наслідки безробіття, крім того — вирішуються нагальні питання соціального розвитку територіальних громад. Так у поточному році організовані громадські роботи як по місту, так и по усіх старостинських округах безробітними особами за місцем проживання. Завдяки цьому проведено благоустрій населених пунктів, прибрані території цвинтарів та місця поховань, упорядковані меморіали та пам'ятники загиблим воїнам, проводилось інформування населення про порядок отримання житлових субсидій, ремонтували об'єкти соціальної сфери тощо
У січні-квітні 2018 року  році тимчасовою зайнятістю було охоплено 183 безробітних громадян, що перебували на обліку у Лиманському міському центрі зайнятості.
Фінансування оплачуваних громадських робіт здійснюється з коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та бюджету Лиманської міської ради. Так у зазначеному періоді проведено робіт на загальну суму 161,8 тисяч гривень. Крім того, слачені всі види податків та внесків у сумі 60,2 тисячі гривень, що  наповнює таким чином державну казну.
Враховуючи, що користь від організації оплачуваних робіт для суспільства очевидна, центр зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю у цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner