Дуальна форма навчання як нова система забезпечення роботодавців якісними кадрами

 

Однією із форм навчання, яка дає можливість ефективно поєднати теорію з практикою, а також врахувати всі побажання від роботодавця, є дуальна освіта.
Реагуючи на сучасні виклики у професійній підготовці фахівців, 28 травня Лиманським міським центром зайнятості проведено онлайн вебінар з представниками фермерських господарств у форматі ZOOM з питань нової системи навчання за дуальною формою.
На заході присутні були ознайомлені з системою дуальної освіти, коли в підготовці молодих фахівців беруть участь одразу два заклади – навчальний і підприємство. У навчальному закладі слухач спочатку отримує базові теоретичні знання, потім він іде практикуватися на підприємство, яке заздалегідь уклало з навчальним закладом угоду про співпрацю, і виконує там роботу, пов’язану з обраною спеціальністю, при цьому його праця оплачується підприємством.
“Поєднання отриманих теоретичних знань з практичним досвідом роботи на підприємстві дає змогу безробітному адаптуватися на робочому місці, а роботодавцю – отримати кваліфікованого фахівця” - акцентувала увагу заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Віра Слободян.
Роботодавців ознайомлено з переліком професій та навчальних закладів для здобуття професійної освіти за дуальною формою.
Служба зайнятості прагне й надалі покращувати якість підготовки населення та популяризувати напрям дуальної освіти як найбільш ефективної форми навчання безробітних з урахуванням потреб роботодавців.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner