Ігра-Квест «Подорож у світ професій»

 

23 травня 2018 року на базі Лиманського професійно-технічного училища пройшов інтерактивний захід для молоді Гра-квест "Подорож у світ професій" за участю Регіонального філіалу Донецької залізниці, Лиманського міського центру зайнятості, Лиманського ПТУ 119 для учнів 8 класів.
На відкритті заходу виступив начальник структурного підрозділу служби кадрів та соцполітики Донецької залізниці Білий Володимир Петрович, заступник директора Лиманського центру зайнятості Хандій Тетяна Станіславівна, яка розповіла про послуги, які надає центр, важливість вибору професій і запросила школярів пройти тестування на визначення їх профспрямування.
Для перемоги учням потрібно вирішувати розумові завдання, мислити логічно, застосовувати спритність. Діти з великим інтересом і азартом виконують завдання, намагаючись випередити суперників. В процесі гри школярі отримали нові знання про залізничні професії, придбали комунікативні навички, вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення спільної мети. Учасникам було запропоновано розгадуючи ребуси, кросворди, пишучи вірші та виконуючи ще інші завдання, вгадувати залізничні професії і таким чином просуватися по «станціям».
На кожній «станції» учням демонстрували відеоролики про професії, розповідали про особливості і специфіку тієї чи іншої професії, пропонували навіть самим взяти участь у збірці-розбиранні механізмів (гальмівне устаткування рухливого складу), виготовити деталі (слюсарна майстерня), приготувати чай (провідник пасажирського вагону), дізнатися про професію оператора комп'ютерного набору.
Учні із задоволенням брали участь в завданнях квесту. В кінці заходу журі обрало переможця - ними стали учні 8 класу ЗОШ №4. Всі учасники нагороджені грамотами, подарунками та солодкими призами. Сподіваємося, що такі заходи проводитимуться й надалі, тому що вони допомагають школярам зорієнтуватися у світі професій.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner