В Лимані відкрився молодіжний центр

 

23 травня за участі заступника міністра молоді та спорту Олександра Яреми, очільника Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та Лиманського міського голови Петра Цимідана відбулось офіційне відкриття 83-го молодіжного центру Донеччини.
Здійснення цього проекту стало можливим завдяки реалізації соціальної програми “Молодь і сім’я Донеччини” в межах обласної програми “Гідна країна для гідних людей”.
Реалізація ініціативи проходила у 2 етапи:
1. у 2017 році обласний бюджет виділив 500 тис. грн., з місцевого було виділено 842 тис. грн. - за ці кошти був проведений капітальний ремонт адміністративної будівлі;
2. у цьому році місцевий бюджет громади виділив 1051,0 тис. грн. - таким чином був зроблений внутрішній капітальний ремонт інноваційного центру. Ще 56 тис. грн. з місцевого бюджету були направлені на благоустрій прилеглої території центру.
Слово надали гостям: Павло Жебрівський та Олександр Ярема побажали присутній молоді використовувати платформу Центру на всі 150% та відзначили позитивні зміни, які відбуваються в Лиманській громаді: “Я був тут десь на початку березня і маю змогу порівняти сьогоднішню картинку із тим, що побачив тоді. Приємно бачити, що люди не стоять на місці та працюють”, - зазначив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема.
До присутніх гостей громади та мешканців міста звернувся міський голова Петро Цимідан: “Зараз перед собою ви бачите результат співпраці на декількох рівнях. По-перше — це молодь, активні хлопці та дівчата, які об’єднались навколо спільної ідеї. І вже, по-друге, облдержадміністрація та міська рада, які надали свою допомогу, де потрібно — направили, де потрібно — підтримали. Створення молодіжного центру — це інвестиція в майбутнє країни, адже молодь — це потужна, творча сила, з активною позицією в житті суспільства”.
З відкриттям молодіжного центру молодь Лиманщини отримала сучасний майданчик, що дозволить їй з повною підтримкою та супроводом реалізовувати корисні ініціативи для громади. Інноваційний центр розвитку дітей та молоді створить усі умови для генерування ідей, розвитку та реалізації цікавих, творчих особистостей нашого краю.
Основну презентацію відкритого об’єкту проводила голова ГО “Альтанка” Ольга Поплавська — саме вона створила та очолює найактивнішу молодіжну організацію Лиманщини. Хлопці та дівчата працюють за різноманітними напрямками: проводять майстер-класи з декоративного-прикладного мистецтва, організовують фестивалі (за їх підтримки у минулі вихідні відлунав фестиваль вуличної музики), заохочують до неформальної освіти та здорового способу життя, влаштовують семінари та займаються волонтерством. Команда “Альтанки” не збирається зупинятися на цьому та хоче впроваджувати проекти, які дадуть можливість організації самостійно заробляти гроші для подальшого розвитку. Однією з таких ідей є створення популярних та цікавих муралів на території міста та громади — це стане влучною прикрасою та роботою для молоді.
Міським головою було анонсовано створення аналогічних молодіжних формувань у населених пунктах Лиманської громади, таких як Коровій Яр, Лозове, Терни та Ярова.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner