Save the Children анонсує тренінги

 

Дана програма буде реалізована у 5 містах — Слов’янськ, Бахмут, Краматорськ, частково Святогірськ та Лиман.
“Сьогодні, за допомогою цього круглого столу ми зможемо визначити основні типи тренінгів, які ми можемо провести для молоді та що закласти у ці тренінги, аби надалі інформація була не тільки засвоєна, а безпосередньо реалізована — тобто, щоб людина працевлаштувалась” - зазначив представник благодійної організації Save the Children Сергій Марченко — в.о. координатора програм продовольчої безпеки та засобів до існування організації “Представництво Сейв зе Чілдрен Інтернешнл в Україні”.
До участі у круглому столі EU4YOUTH “Кращі навички для кращого майбутнього” представниками організації були запрошені місцева влада — у зустрічі взяла участь заступник міського голови Юлія Гамаюнова, Державна служба зайнятості, потенційні роботодавці та, звісно ж, сама молодь.
Гуманітарна організація Save the Children анонсувала 2 типи тренінгів:
1. 4-ох тижневий тренінг з організації свого особистого бізнесу: зрозуміти, яку нішу зайняти, все про податки, як започаткувати справу, реалізація продукції та багато іншого. 120 слухачів, з яких 20 — зі своїх складених бізнес-планів отримають гранти, максимальна сума яких 1 тис. євро.
2. Тренінг з трансверсальних навичок: 2 тижня - 3-4 дні на тиждень - 5 годин на день —— навчання лідерським якостям, мистецтву ораторів, навички впевненості та правильна презентація себе роботодавцю. Можливо це буде якісь комп’ютерні курси, тобто стандартний пакет офісних програм формату Word, Excel та інше.
Представник Лиманського міського центру зайнятості зазначила: “На цей час актуальні вакансії такі: продавці продовольчих та не продовольчих товарів - роботодавці не можуть знайти зараз достойних кандидатів; є дефіцит бухгалтерів, будівельних фахівців.” Присутні зійшлися у думці, що за 4-ри тижня цими професіями не оволодієш, проте проведення тих самих комп'ютерних курсів пішло б на користь тим, хто через Лиманський МЦЗ шукає собі роботу та прагне працевлаштуватися.
Присутні обговорили питання основних пріоритетних напрямків в освіті, необхідних навичок з подальшим працевлаштуванням безробітних та молоді, а також внесли пропозиції подальших кроків із зазначених тем.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner