До дня Чорнобильської трагедії


24 квітня у Центральній дитячій бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбувся захід – зустріч – спогад «Пам'ятаймо уроки Чорнобиля».
Учні 9-го класу дізналися про наслідки трагедії, переглянули відеоряд з історичних фактів та прослухали декламування віршів – все це розкрило присутнім одну з трагічних сторінок України. Запрошені голова міської організації «Союз Чернобиль» Кизим І.Л. та ліквідатори аварії на ЧАЕС Паршиков В.М.,  Гнєзділов І.М. розповіли про ту подію, свідками якої вони стали, про складну та небезпечну для здоров'я роботу, про сучасний стан міста та атомної електростанції. Присутні вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання, які загинули під час ліквідації та в наслідок аварії на ЧАЕС.

ЦКД с. Рубці
26 квітня 2018 року о 8-30год. пройшла зустріч з відеопоказом «Чорнобиль - попередження, набат його уроків людство не забуде».
На початку свята звучав Гімн України. Читці читали вірші, присвячені Чорнобильській трагедії. Ведучі розповідали факти трагедії. Був показаний фільм «Чорнобиль. Як це було», звучала пісня «Пісня про Чорнобиль» Наталії Май. Присутні схилили голови в хвилині мовчання. Присутні — 47 чоловік
СК с. Новоселівка
26 квітня о 13.30 год. разом з бібліотекою і школою пройшов захід присвячений Чорнобильській трагедії. Учням розповіли про той день, коли сталося це лихо, про тих пожежників, які першими прибули гасили цю пожежу. Учні зачитали вірші а також вшанували загиблих хвилиною мочання. На заході було присутні 16 чоловік.
МБК «Сучасник» сел. Дробишеве
26.04.2018р. о 14.00 годині відбулась година жалоби до дня трагедії на Чорнобильській АЕС «Чорна сповідь твоя Україна». Про те, що сталось 26 квітня – не можна забувати. Дітям розповіли, що 26 квітня 1986 р. в Україні сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ століття – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської електростанції (ЧАЕС), розташованої у місті Прип’ять Київської області. Лиш пам'ять і вдячність тих хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим хто поклав на цей атомний вівтар, своє здоров’я та життя. В кінці заходу запалили свічку загиблим та вшанували хвилиною мовчання. Присутні: 15 дітей
МБК смт. Зарічне
26.04.2018 р. о 13.00 год. було проведено урок-реквієм «Позбав Чорнобильського лиха народи всі і грішних нас». Розповідь ведучих про той страшний день. Вірші про Чорнобильську трагедію. Вшанування загиблих та померлих хвилиною мовчання. В кінці прозвучав вірш «Молитва за Україну». Присутні школярі – 32.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner