Шановні громадяни!!!

 

З початку року Лиманські вогнеборці ліквідували 266 пожеж, з яких 151 в природних екосистемах, в результаті яких вогнем було знищено суху рослинність на площі 88,6 га. 
Рятувальники Лиманщини закликають суворо дотримуватись правил пожежної безпеки у лісах та на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння створюють суттєву загрозу як для навколишнього середовища, так і для вашого життя і здоров’я. Нагадуємо, що самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків є підставою для притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальностей.
Дотримуйтесь цих простих правил:
- не викидайте непогашені сірники або недопалки на суху трав’яну підстилку;
- не розводьте багаття та не спалюйте сміття в пожежонебезпечні періоди;
- розпалюйте вогнище тільки на очищеному, до шару ґрунту, майданчику;
- покидаючи місце відпочинку, загасіть вогнище водою або закидайте землею до повного припинення горіння та ознак тління;
- не залишайте в лісі промаслений і просочений бензином очисний матеріал;
- не залишайте скляну тару, розбите скло та консервні бляшанки в місцях відпочинку (фокусуючи сонячні промені вони можуть стати джерелом пожежі).
Шановні громадяни! Якщо ви помітили згорання в лісах або на відкритих територіях, загасіть його водою або закидайте землею та негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути значних матеріальних збитків та трагічних наслідків.

ДПРЗ-21 ГУ ДСНС України у Донецькій області
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner