Шановні мешканці Лиманської ОТГ!

 

Виконавчий комітет Лиманської міської ради вкотре нагадує про заборону спалювання сухої трави, стерні, залишків рослинності, сміття та побутових відходів.
Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Правил благоустрою території Лиманської ОТГ, за спалювання відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян-осіб підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).
Також нагадуємо про небезпеку для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів. Адже навесні та влітку листя дерев не тільки очищає повітря та збагачує його киснем, а й накопичує з повітря пил та інші шкідливі речовини, які під час випалювання осідають в легенях.
Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння.
У зв’язку з вищезазначеним, Виконавчий комітет Лиманської міської ради звертається до громадян з проханням дотримуватись законодавства, правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву, стерню, залишки рослинності та побутові відходи, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner