Гостинна Лиманщина тепер має свій бренд

 

Лиманська міська ОТГ стала першою громадою на Донеччині, яка повністю пройшла процес брендування території та розробила власний логотип. Про це повідомляє Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».
Допомогу громаді безкоштовно надавала команда «Brandville», це  соціальний проект студії дизайну «Logogo», спрямований на підвищення іміджу території через побудову бренду для розвитку місцевих активностей та туризму.
У травні протягом трьох днів команда «Brandville» відвідала всі туритсичні об’єкти в  громаді, побувала на заходах, поспілкувалась з жителями, проаналізувала думки людей. Потім привели всю інформацію до ладу та почали міркувати над брендом та логотипом Лиманської ОТГ.
Свої результати команда презентувала під час урочистих зборів у Лиманській міській ОТГ за участю керівництва міської ради, представників усіх служб та закладів громади, старост, школярів, гостей з Донецької облдержадміністрації та Донецького ЦРМС.
Спираючись на отриману інформацію, команда «Brandville» побачила відразу декілька напрямків розвитку Лиманської ОТГ. Головний з них – рекреаційний та туристичний, при цьому імідж можна будувати не тільки на відновленні туризму, але й культурному і освітньому розвиткові, можливостях для самореалізації молоді, покращенні інвестиційної привабливості території.
«Лиманщина – гостинна і відкрита» - такий слоган народився в процесі роботи. Гостинна для туристів, відкрита для власних жителів, розвитку території. Розбираючись з елементами бренду, намагались підкреслити різні аспекти потужності Лиманської ОТГ: ліс, озера, залізницю, сільське господарство, можливості для інвестицій.
Логотип Лиманської ОТГ означає відкриті ворота, а всередині буква Л ( Лиманщина). У залежності від потреб використання логотипу ї можна змінювати іншими  розробленими символами. Логотип вийшов динамічний.
Відтепер у Лиманській ОТГ з’явиться своя сувенірна продукція, логотип можна буде використовувати також під час промозаходів. Варіанти сувенірної продукції показали  під час презентації бренду. А першими амбасадорами лиманського бренду стали переможці розіграшу. Місцеві школярі навмання називали число від 1 до 120 ( саме стільки учасників зареєструвались у залі) і людина, яка була під цим номером у списку, отримувала сувенір: чашку, магніт, ручку або бейсболку.
Окремий подарунок отримало управління соціального захисту населення – їм виготовили табличку з назвою та адресою з використанням нового логотипу.
Розробники бренду передали всі права на логотип громаді, тепер залишається затвердити символіку офіційним рішенням та використовувати для посилення впізнаваності території.
«Бренд стане невід’ємною частиною Стратегії розвитку Лиманської ОТГ, - зазначив Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС. – У громади, яка стала першою в Донецькій області міською ОТГ в 2015 році, а на той час найбільшою в Україні, уже була своя офіційна символіка – герб та флаг. Тепер додався логотип та слоган, які посилюватимуть позитивний імідж громади як всередині, так і зовні. Тим більше саме Лиманщина дуже цікава для туристів».
У Стратегії соціально-економічного розвитку Лиманської ОТГ, розробленої за підтримки ПРООН до 2025 року, так визначене стратегічне бачення майбутнього громади: «Лиманщина 2025 – це північні залізничні ворота Донбасу, потужний логістичний центр з розвиненою транспортною інфраструктурою, індустріальним парком та аграрним потенціалом. Унікальний рекреаційний та туристичний край. Громада високої культури, в якій комфортно і цікаво жити». Логотип та слоган Лиманської громади повністю відповідає цьому баченню, впевнений експерт.

За інформацією Донецького ЦРМС

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner