Лиманщина відсвяткувала День Захисника України

 

Головний захід святкового дня відбувся на майданчику навпроти міської ради та розпочався з урочистої ходи учнівської молоді: переможці Міжнародної акції “Нащадки Вільних” ім. Князя Острозького та потомки козацьких традицій — джури семи роїв Лиманщини, — пройшлися майданчиком та внесли Прапор України. 14-го жовтня жителі міста зібрались біля меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям, аби вшанувати подвиг та мужність українського воїна, аби віддати данину пам’яті усім героям країни, які віддали свої життя заради незалежності України! 
Присутній на заході міський голова Петро Цимідан підкреслив особливість Дня Захисника України, адже 14-те жовтня об’єднує одразу чотири важливі дати: День Українського козацтва, день утворення Української повстанської армії, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України. Петро Федорович зазначив: “Я вважаю це невипадковим. Наші військовослужбовці — гідні спадкоємці мужніх воїнів, під Покровою Богородиці стоять міцно та непорушно на захисті інтересів Батьківщини та безпеки кожного з нас.” Також, очільник міста підкреслив важливість “мирних воїнів” - усіх громадян громади, які своєю сумлінною працею та громадською діяльністю роблять нашу країну економічно, гуманітарно, освітньо, інформаційно — сильнішою та міцнішою. 
З нагоди свята Дня Захисника України Петро Цимідан вручив відзнаки міської ради військовослужбовцям учасникам антитерористичної операції. Серед нагороджених героїв - Білоус Катерина - учасник бойових дій та внутрішньо переміщена особа, яка сьогодні, разом із дітьми та чоловіком (до речі також військовослужбовцем) знайшли свою другу домівку на Лиманщині. Вони скористалися програмою надання Лиманською міською радою комунального житла у тимчасове безоплатне користування та вирішили пов’язати своє життя з мальовничою Лиманщиною.
Найкращий приклад молодому поколінню — самовіддані щоденні вчинки наших захисників, які викликають захоплення та повагу, які створюють моральні ідеали, принципи, переконання і норми. У святковій атмосфері поваги до українського воїна представник Слов’янського об’єднаного міського військового комісаріату Маннік М.Л.  вручив Відзнаку Президента України “За участь в Антитерористичній операції” Віталію Запарі - батьку загиблого військовослужбовця ЗСУ, учасника АТО, гідного сина Лиманського краю Геннадія Запари. Аналогічна відзнака очікувала й на батьків Володимира Бражника - героя, яким пишається Лиманщина: добровольця, хто серед перших став до лави оборонців незалежності України, хто до останнього подиху бився з окупантом за рідну землю. Але у зв’язку з відсутністю на заході Анатолія та Любові Бражник, батьків загиблого військовослужбовця, Відзнаку Президента України та теплі слова підтримки вони отримали за місцем мешкання родини у селі Торське. 
Після мітингу відбувся святковий концерт. Наприкінці заходу усі присутні поклали квіти до меморіальних дощок.
У межах заходів до Дня захисника України на території Лиманської громади відбулися: 
08.30 у ЗОШ № 3 - покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.;
08.30 у ЗОШ №4 - покладання квітів до меморіальної дошки загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А.;
08.30 - на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне покладання вінків та квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам — визволителям населених пунктів Лиманщини від сепаратистських збройних формувань;
08.30 - на перехресті автошляхів смт Ямпіль — с.Озерне — с. Закітне покладання вінків, квітів до пам’ятного знаку Володимиру Кравчуку загиблому українському воїну - визволителю населених пунктів Лиманщини;
08.30 у с. Закітне покладання вінків, квітів до пам'ятного знаку загиблим українським воїнам - визволителям населених пунктів Лиманщини від сепаратистських збройних формувань;
о 09.00 - на майдані навпроти адмінбудівлі міської ради - мітинг та покладання вінків, квітів до меморіальних дощок загиблим під час бойових дій воїнам АТО та мирним жителям.
Впродовж дня на території громади відбулися покладання квітів та хвилини мовчання за загиблими захисниками України:
- на цвинтарі у мікрорайоні «Північний» - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Запарі Г.В.
- на цвинтарі с. Торське - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Бражнику В.А. 
- на цвинтарі с. Лозове - покладання вінків та квітів до пам’ятника загиблому у зоні АТО військовослужбовцю ЗСУ Пронькову Р.Р. 
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner