30 вересня – День усиновлення!


В останній день вересня щороку Україна відзначає день усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.
Сьогодні в таких українських родинах Лиманської ОТГ зростають 22 усиновлені дитини. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли щасливу родину та сімейний затишок. Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави. Традиційно вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, але ж усиновлення – це і вирішення проблем дорослих, які бажають виховувати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.
Держава всебічно підтримує усиновлювачів, кожній сім’ї, яка усиновила дитину,  гарантує:
– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням дитини у розмірі як при народженні першої дитини;
– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).
Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль, допоможемо відкрити нові обрії  для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner