Лиманщина відсвяткувала День Перемоги над фашизмом

 

Близько тисячі небайдужих мешканців міста, сіл та селищ зібрало святкування 9 травня — Дня Перемоги: до меморіалу “Батьківщина-мати” люди йшли із квітами, святково вбрані, аби віддати данину пам’яті мужності та хоробрості українського воїна та взагалі самовідданості кожної людини, яка стала на захист своєї Батьківщини у страшний час фашистської навали. 
У ці травневі дні ми віддаємо шану усім, хто подолав палаючі стежки Другої світової війни, хто вів жорстокі бої на фронтах та діяв у партизанських загонах, хто виніс тяжкі роки окупації та пекло концентраційних таборів.На долю українців випало достатньо випробувань. Багато героїв дала Лиманська земля! Понад 7 тисяч чоловік нагородили бойовими медалями та орденами. Наш чарівний край став останнім прихистком для більш, ніж 6-ти тисяч героїв-воїнів, захисників та визволителів нашої країни. Під час окупації було розстріляно 66 чоловік, арештовано 109 і стільки ж відправлено на фашистські роботи. Бомбардування та обстріли забрали життя майже 600 мирних жителів. Додому не повернулося 3,5 тисячі наших земляків. Пам’ять про цих людей, про воїнів, що не шкодуючи власного життя визволяли рідну землю для нас завжди священна, вічна та непорушна!
Керівництво міста та працівники усіх управлінь, закладів, підприємств та установ міста, народний депутат України Костянтин Матейченко та інші гості громади урочисто поклали квіти до меморіалу “Батьківщина-мати”. Учасники, ветерани Другої Світової війни, родини та близькі загиблих у ті страшні часи — прийшли віддати шану усім борцям проти нацизму. 
Слово надали Лиманському міському голові Петру Цимідану, який відмітив кожного, хто долучився до великого Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: “Ми низько вклоняємося Вашому подвигу: наша вдячність — безмежна, наша пам’ять про Вас — нетлінна. Слава всім, хто, пройшовши крізь пекельний вогонь Другої світової, завоював для нас свободу, врятував світ від фашизму!”. У своїй промові Петро Федорович зробив акцент на внеску жителів Лиманщини у спільну справу Перемоги, розповівши про відважність та рішучість місцевих жителів та відзначення їх на найвищих рівнях влади. 
Творчі колективи міста підготували тематичні виступи: костюми, акторські сценки та пісні було підібрано в дусі того часу. 
Особливо зворушливо виглядав виступ духового оркестру БНіТ Локомотивного депо — ніби “родзинка” заходу та взагалі всього святкового дня, колектив виконував такі милі, близькі та особливо лагідні до серця пісні того часу! Подивитися відео виступу можна тут ( https://www.facebook.com/radaliman/videos/820831098315792/ ) Логічним продовженням відзначення 74-ї річниці Перемоги над нацизмом стало запрошення присутніх до зали БНіТ, де на присутніх очікував святковий концерт місцевих творчих колективів. 
Більше фото на офіційній сторінці Лиманської міської ради у facebook: https://www.facebook.com/radaliman/posts/821349454930623  
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner