Заходи до Дня пам’яті та примирення

 

Сьогодні, 8 травня, з нагоди Дня пам'яті та примирення, жителі Лиманщини навідались до пам’ятних місць у місті та селах, аби віддати шану усім, хто не повернувся живим з війни 1939-1945 років. Ми вшановуємо подвиг українського народу та його видатний внесок у Перемогу у Другій світовій війні, вшановуємо повагу всім борцям проти нацизму! 
У м. Лиман за участі першого заступника міського голови Юрія Драча та заступника голови Ради ветеранів Донецької залізниці В. Волкова відбулось прокладання квітів до меморіалу “Батьківщина-Мати” у м-н “Південний”. Присутні у хвилині мовчання згадали усіх загиблих воїнів та мирних мешканців, яких було закатовано у концтаборах та розстріляно. Директор народного краєзнавчого музею м. Лиман Тетяна Іваненко підготувала для присутніх жителів міста та молоді цікаві історичні факти, нагадавши всім, через які тяжкі бої та мільйонні жертви прийшла до нашої країни така очікувана Перемога над фашистською чумою! 
Керівництво міста не оминуло увагою й славетний монумент на майдані “Гвардійський”: міський голова Петро Цимідан, голова міської ради ветеранів війни, праці та збройних сил України Людмила Мороз, ветерани та молодь зібрались біля танку Т-34 - пам’ятника мужності та відваги українських військових, воїнів-визволителів українських земель, аби вшанувати пам’ять кожного борця з фашизмом. Присутні провели хвилину мовчання та поклали квіти до меморіалу усім загиблим у роки Другої світової війни. 
У День пам'яті та примирення ми згадуємо тих, хто не повернувся живим з війни 1939-1945 років. Ми низько вклоняємося подвигу земляків: наша вдячність — безмежна, наша пам’ять про Вас — нетлінна. Схиляємо голови перед пам’яттю закатованих і розстріляних, тих, хто не схилився перед страшним ворогом і до кінця виконав свій патріотичний і людський обов’язок. 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner