ДСНС попереджає!!!

Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади.
Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість українців є основною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей.
Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.
Так, у Харківській області в місті Південне, у приватному дерев'яному будинку сталася пожежа, внаслідок якої загинула жінка 1923 року народження. Її тіло без ознак життя виявили вогнеборці у дальній кімнаті помешкання під час розвідки.
Однак найбільше прикро, коли вогонь забирає дитячі життя.
Зокрема, у Дніпрі, 1 лютого до Служби порятунку надійшло повідомлення про відкриту пожежу в приватному житловому будинку на вулиці Кемеровська Амур-Нижньодніпровського району міста. За вказаною адресою відразу ж було направлено вогнеборців. Прибувши до місця виклику вони встановили, що пожежа виникла в середині житлового будинку. Зі слів матері, саме там знаходилася її донька 2016 року народження. Локалізувавши пожежу, рятувальники знайшли тіло дитини вже без ознак життя...
Випадки смертей на пожежах у побуті 1 лютого були зафіксовані також в Закарпатській, Херсонській, Івано-Франківській, Київській, Чернігівській, Одеській таКіровоградській.
Загалом, за перший місяць нового року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 264 та 140 осіб відповідно.
Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.
З початку 2018 року в м. Лиман та Лиманському районі зареєстровано 9 пожеж, збиток від яких склав близько 2 млн. грн. Загибла 1 людина, постраждалих осіб на пожежах не було.
За минулий тиждень трапилась 1 пожежа, знову з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні чи експлуатації печей та димоходів.
03.02.2018 року о 00 год. 29 хв. надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні житлового будинку за адресою с. Рубці, вул. Набережна. Пожежа була ліквідована 03.02.2018 року о 02 год. 05 хв. особовим складом ДПРЧ-69 та МПК Рубці. Внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок, меблі, речі. Сума спричинених пожежею матеріальних збитків орієнтовно склала 100 тис. грн.

Пам’ятайте, майже кожній пожежі можна запобігти! У разі виникнення пожежі – негайно телефонуйте за номером «101» !

Протягом минулих вихідних на Донеччині троє людей отруїлися газом.

Так, 3 лютого у м. Костянтинівка до Центральної районної лікарні були госпіталізовані 33-річна жінка та 11-річна дитина з отруєнням природним газом у стані середньої важкості. Того ж дня у м. Волноваха у приватному будинку на вул. Матросова отримав отруєння чадним газом 37-річний чоловік. Його було госпіталізовано медиками до міської лікарні  у стані середньої важкості.
Фахівці Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертаються до громадян! Отруєння газом - це одне з критичних станів, при якому людини може очікувати летальний результат. Найчастіше отруєння чадним газом або газом побутовим відбувається з причини неправильної експлуатації опалювальних приладів. Рятувальники закликають громадян відповідально ставитися до власної безпеки та дотримуватися правил поведінки під час використання газових приладів!

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner