Дихаємо глибше: повітря Лиманщини в задовільному стані!

 

8 червня у місті Лиман працювала вимірювальна спецтехніка для автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря та довкілля. Всього було три заміру, комплекс “Скат” відпрацював за декількома точками міста: біля ПП “Полімін Донбас”, у центрі міста біля міської ради та біля залізничного вокзалу.
Сучасний вимірювальний комплекс «Скат» аналізує стан атмосферного повітря шляхом безперервного автоматичного вимірювання забруднення повітря за 7 компонентами – оксидам вуглецю, азоту, діоксидам азоту та сірки, сірководню та аміаку. Потім реєструє, обробляє та систематизує отримані дані й передає їх на центральний сервер. 
18 червня фахівці департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації та Краматорської ЛСЗА Донецького РЦГМ виклали висновки дослідження впливу діючих джерел забруднення на стан атмосферного повітря за допомогою пересувної лабораторії.
Основним критерієм якості атмосферного повітря є гранично допустима концентрація (ГДК) забруднюючої речовини. Концентрація — це кількість речовини, яка міститься в одиниці об’єму повітря. Гранично допустима концентрація (ГДК) — це кількість забруднюючої речовини в атмосфері, віднесена до об’єму, яка при постійному контакті чи при тимчасовій дії практично не впливає на здоров’я людини і не викликає негативних змін у нащадків.
Тож, 8 червня фахівцями сучасного вимірювального комплексу «Скат» перевищень ГДК м.р. зафіксовано не було, значення концентрації контрольованих забруднювачів у повітрі були низькими. В районі вул. Привокзальна основним забруднювачем був оксид вуглецю. В районі провулку Грушевського найбільш високі показники спостерігалися з вмісту діоксиду вуглецю, а біля адмінбудівлі міської ради найбільші значення забруднення були з оксиду вуглецю та фракцій пилу РМ 10 і РМ 2.5.
В даному випадку рівень забруднення оцінювався в порівнянні з ГДК максимально разовою (ГДК м.р.), яка є основною характеристикою небезпечності шкідливої речовини, при короткотривалому впливі (20 хв.) атмосферних домішок.

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner