«Попередити, запобігти, допомогти»

 

Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми, також зростає проблема внутрішньої торгівлі людьми. Соціальна сфера громади охоплює найуразливіших мешканців, які потребують різноманітної допомоги з інформаційної підтримки, консультування та сторонньої підтримки.  
В рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми #ПРАЦЮЙ_БЕЗПЕЧНО Лиманським міським центром зайнятості проведено низку заходів за участю учнівської молоді, безробітних осіб, соціальних партнерів та роботодавців міста.
Проведена інтерактивна онлайн зустріч зі старшокласниками за темою: «Торгівля людьми. Як не стати жертвою?», метою тренінгового заняття було  усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми. Фахівчиня розповіла про причини, форми та ознаки цього явища, показала на прикладах небезпечні наслідки потрапляння в таку ситуацію. 
Вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції» спрямований на роз’яснення клієнтам служби зайнятості щодо правового захисту громадян від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми та основні ризики, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування. 
З метою сприяння офіційному працевлаштуванні та інформуванню про ризики трудової міграції проведено міні-яромарок вакансій в двох локаціях. В першій локації соціальний педагог Центру соціальних служб надала інформацію щодо визначення дій та фактів торгівлі людьми, методи захисту та контакти служб допомоги. Продемонстровано соціальний ролик «Життя на продаж», спрямований привернути увагу до проблеми та підвищити соціальну відповідальність кожного.
В другій локації представлені вакансії заявлені роботодавцями, види та напрями соціальних послуг. Проводились консультування з представниками підприємств, які приймали участь у ярмарку. Мобільна група рекрутерів проводила роботу на площі міста з підвищення рівня обізнаності громадян з питань запобігання торгівлі людьми та презентацій вакансій.
Пожвавлення співробітництва між учасниками соціального діалогу є ключем до ефективних дій, спрямованих на протидію торгівлі людьми в Україні та зміцнення національного внеску та відповідальності у цій сфері.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner