На Донеччині поліцейські офіцери громади бережуть безпеку понад 127 000 жителів

 

Сьогодні у територіальних громадах працюють 17 «шерифів». У Донецькій області проєктом «Поліцейський офіцер громади» охоплено 15 громад (у тому числі Черкаська та Миколаївська ОТГ) з 46, тому подальше його впровадження, у тому числі у великих містах є стратегічною метою у цьому році. Вже восени якісні поліцейські послуги отримуватимуть близько 500 000 мешканців ТГ.
У жовтні цього року завершить навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ та розпочне службу ще 21 поліцейський офіцер громади.
Майбутніх «шерифів» навчають особливостям роботи, орієнтованої на потреби громади. Підготовка відбувається за європейськими програмами та складається з 20 дисциплін. Після опанування курсу поліцейські надаватимуть мешканцям широку різнопланову допомогу – від правової до домедичної.
Поліцейські забезпечують правопорядок на своїх територіях за принципом «я тут», тобто цілодобово поруч, проводять превентивну роботу з населенням та впроваджують у громадах безпекові проєкти, в результаті яких мешканці почуваються більш захищеними.
Серед ініціатив поліції – встановлення на території громад камер відеонагляду (Шахівська, Ольгінська, Соледарська ТГ), створення чатів у телеграмі/вайбері для взаємодії з громадянами, співпраця з громадськими організаціями. Крім того, офіцери власним прикладом залучають молодь до здорового способу життя, влаштовуючи спільні спортивні змагання.
Протягом пів року поліцейські офіцери громади Донеччини розкрили 30 злочинів, фігуранти яких вже постали перед судом, та припинили близько 500 адміністративних правопорушень. Зокрема співробітники поліції повертали жителям викрадений транспорт та інше майно, допомагали постраждалим від домашнього насильства.
Поліцейські офіцери Черкаської громади опікуються жінкою та її сімома дітьми, які тривалий час страждали від домашнього насилля з боку співмешканця. Декілька днів разом із малечею (старшій дитині 12 років, молодшій менше року) постраждала ховалася від кривдника в різних місцях. Правоохоронці знайшли налякану родину в лісі. Матір та дітей направили до Центру соціально-психологічної допомоги, а агресора притягнули до відповідальності та винесли йому заборонний припис.
Крім того, «шерифи» розшукали 44 особи, серед яких як зниклі діти, так і злочинці, що переховувалися від покарання за тяжкі злочини.
Офіцери приходять на допомогу мешканцям у будь-якій складній ситуації. Поліцейський Ольгінської громади допоміг полагодити автомобіль водію, який застряг на зимовій дорозі. У Черкаській громаді правоохоронець врятував життя 65-річної жінки, яка ходила на залізничній колії з думками про самогубство.
За свою роботу поліцейські отримують довіру мешканців. Першим, кому зателефонувала літня мешканка Олександрівської громади, у якої заклинив замок на дверях будинку, став місцевий «шериф». Жінка боялася, що в оселі станеться пожежа, бо залишила каструлю на плиті, та знала, що поліцейський приїде якнайшвидше.

 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner