Європейський день боротьби з торгівлею людьми

 

Щороку 18 жовтня  європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми.
Торгівля людьми – глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини та тягне за собою кримінальну відповідальність. До ситуацій торгівлі людьми потрапляють звичайні люди, які будують плани на життя, шукають кращого працевлаштування та нових можливостей і не підозрюють, що з ними може трапитись небезпека.
Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні – злочинці шукають все нові і нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.
Метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування. 
Держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Людина, яка постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги.
Якщо ви вирішили поїхати на роботу за кордон, запам'ятайте, чи запишіть ці номери. Подбайте про свою безпеку! 527 або 0 800 505 501 – це номери телефонів, за якими спеціалісти надають консультації громадянам, які планують поїхати за кордон.
Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)
Також анонімну консультацію можна отримати на сайті гарячої лінії https://www.527.org.ua/.
Усі консультації надаються безкоштовно та конфіденційно.
З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми команда «А21 Україна» запрошує всіх до перегляду першого глобального Саміту свободи.  Уже 17 жовтня цей онлайн-захід об‘єднає людей з різних країн світу, щоб у сучасного рабства не було шансів на існування.
Реєструйтеся на перегляд Global Freedom Summit за посиланням https://linktr.ee/a21.ua та стань рушієм змін у своєму оточенні!
«А21 Україна» також підготували методичнии? посібник «Живи вільно!» (https://cutt.ly/jf8iWM5) для вчителів та дітеи?, щоб припинити поширення сучасного рабства в Украі?ні та в усьому світі.
Ознайомитися з роз’ясненням уроку для вчителів можна за посиланням: https://cutt.ly/CgwV6Gc.
За сприяння Мінсоцполітики Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції у рамках інформаційної  кампанії, присвяченої Європейському дню протидії торгівлі людьми та розроблено інтерактивний освітній інструмент з безпечного працевлаштування та протидії торгівлі людьми.
Навчальний онлайн-квест з безпечного працевлаштування насамперед спрямований на розвиток критичного мислення у реальних життєвих ситуаціях. У ході квесту користувачі навчаються розпізнавати ризиковані пропозиції, що можуть у подальшому призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та відпрацьовують навички безпечного працевлаштування в ігровій формі.
Навчальний онлайн-квест можна знайти за посиланням: https://www.quest.stoptrafficking.org/start.
Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку,   рівня освіти чи кваліфікації!
Інформація підготовлена управлінням соціального захисту населення Лиманської міської ради за матеріалами #працюй безпечно, міністерства соціальної політики України, громадських організацій А21-Ukraine, Ла-Страда-Україна.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner