Звернення міського голови з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

Вельмишановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!
Кожного року 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та роковини того пам’ятного дня, коли було завершено виведення радянських військ з території Афганістану. 
Ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з повагою та шаною звертаємось до всіх українців, які брали участь у локальних війнах та у врегулюванні військових конфліктів за межами нашої держави. 
Мужність та героїзм дорого коштували нашій країні.
В бойових діях в Республіці Афганістан загинули 3360 українців, 72 - пропали безвісти або потрапили у полон. Пораненими із Афганістану повернулося близько 8 тисяч українців, інвалідами – майже 5 тисяч.
Так закінчилася неоголошена війна, яка тривала майже десятиріччя, заручниками якої стали близько ста наших земляків!
Три сім’ї Лиманщини втратили своїх синів під час афганського конфлікту. Вічна пам'ять загиблим, ми завжди будемо пам'ятати про них як про героїв. 
Ми схиляємо голови в знак вшанування усіх українських солдатів, які віддавали й віддають свої життя за панування найвищих людських цінностей — свободу та право на самостійність і незалежність. 
Зичимо вам, захисники, міцного здоров’я, миру, добра та щастя!

Міський голова Петро Цимідан 

Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner