Керівники поліції Донеччини вчитимуться міжнародним стандартам правоохоронної системи


За ініціативою представників управління забезпечення прав людини та Міжнародного комітету Червоного Хреста в Маріуполі розпочався дводенний тренінг для керівного складу поліцейських Донецької області.
У рамках семінару представник Міжнародного комітету Червоного Хреста делегат по налагодженню зв'язків з правоохоронними органами Халіт Буланикли розповів про міжнародні стандарти правоохоронної діяльності та міжнародне гуманітарне право.
Головне завдання тренінгу – це надати розуміння правоохоронцям про те, якими є стандарти поліцейської діяльності в Європі. Зокрема, яким чином проводиться обшук, арешт чи огляд та як відбувається застосування фізичного впливу поліцейського на громадян, які стандарти застосування зброї та спеціальних засобів правоохоронній діяльності існують саме в Європі.
«Ми будемо говорити про стандарти поліцейської етики, застосування сили і вогнепальної зброї, затримання та тримання під вартою, про кращий досвід з проведення обшуку та вилучення», – пояснив Халіт Буланикли.
Уповноважена голови Національної поліції з питань дотримання прав людини Ольга Светлічна відзначила, що в Маріуполі такий семінар проходить втретє. Щоб інтегрувати всі правила і стандарти в українську поліцейську діяльність, на семінар було запрошено саме керівників. Очільники відділень поліції повинні сформувати свою діяльність так, щоб вона йшла в унісон з європейськими стандартами.
Протягом другого дня поліцейські прослухають лекцію про основні принципи та джерела міжнародного гуманітарного права, ведення воєнних дій та роль прав людини в діяльності поліції.
Слід відзначити, що такий семінар пройде по всій території країни, із зосередженням особливої уваги на Сході країни. Після Маріуполя представники МКЧХ поїдуть до Харкова, де проведуть подібний тренінг для університету внутрішніх справ України.
 

Прес Центр
Підписка на розсилку
Розсилка матеріалів виконується за допомогою сервісу Google FeedBurner